D.ALÝ TAÞÇI PAZAR’DA KONFERANS VERDÝ
Milli Eðitim Müþaviri, Pazarlý eðitimci yazar D.Ali Taþçý, memleketi Pazar’da ‘Gençlik ve geleceðimiz’ konulu bir konferans verdi.


28 Ekim 2016 Cuma
RAMAZAN YILDIRIM - Memleketi Pazar’da ‘Gençlik ve geleceðimiz’ konulu bir konferans veren Eðitimci Yazar Dursun Ali Taþçý, konuþmasýndan önce Pazar Belediyesinde Baþkan Ahmet Basa’yý makamýnda ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Pazar Belediyesi Kültür Salonunda Kaymakam Selçuk Aslan, Belediye Baþkaný Ahmet Basa, Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Nimet Büyük, AK Parti Ýlçe Baþkaný Nurettin Ýnce, Pazar Müftüsü Mustafa Düzgüney ve Hemþin Müftüsü Abdullah Köseoðlu ile çok sayýda dinleyicinin katýldýðý konferans Kur’an-ý Kerim tilavetiyle baþladý.

Açýlýþ konuþmasýný yapan Pazar Müftüsü Mustafa Düzgüney, Pazar’ýn önemli deðerlerinden olan Dursun Ali Taþçý’yý konferans için Pazarlýlar ile buluþturduklarýný ifade ederek, ‘Gençlik ve geleceðimiz’ konulu konferansýn hayýrlar getirmesi dileklerini ifade etti.

Konuþmasýna gençliðin sýkýntýlarý, ülke ve dünyada yaþanan önemli deðiþimler ekseninde bir bað kurarak baþlayan Taþçý, “Tüm dünyada müthiþ bir deðiþim baþladý. Türkiye de tarihinde hiç olmadýðý kadar farklý bir zaman diliminden geçiyor. Görürüz, görmeyiz” ifadelerini kullandý.

40-45 sene önceki Pazar’ý çok iyi hatýrlýyorum” diyerek sözlerine devam eden Taþçý, “Hayal edemediðim kadar deðiþiklikler yaþanýyor. Bunu deðiþtiren kimler? Bu iþe en büyük katký eðitimdir. Tarihe baktýðýmýzda deðiþimin seyrini net bir þekilde görebiliriz. 1880 yýlýna kadar okullar tek boyutluydu. 1880’de idadi dediðimiz liseler kuruldu. Ardýndan yabancý okullar geldi. Ýçimize sokulan ikilikle fikir çatýþmalarý baþladý. 1900’lu yýllarýn baþýna geldiðimizde Balkan Savaþý, Trablusgarp Savaþý, Yemen harpleri, 1. Dünya Savaþý, Çanakkale Savaþý derken Ýstiklal Savaþý, yani taþ üstünde taþ kalmadý neredeyse. Bu savaþlara raðmen içimizdeki muallimler bir olamadý. O zaman ayrýlýklar dönemiydi ve bunun önüne geçme þansý da yoktu. 1800 yýllarda batý pozitivizm akýmýyla 5 duyu ile bilinenin dýþýndaki bir dünya reddedildi. Ne Allah, ne cennet, ne cehennem. Dünya eðitiminin temeli bununla þekillenirken bizim eðitimimiz de Tanzimat’la birlikte bunun içine girdi. Ne zamana kadar? Düne kadar. Ve halen bu eðitim sistemi devam ediyor. Müfredat deðiþse de öðretmenlerle devam ediyor” dedi.

Edebiyat kitabýnda Mevlana ve Mesnevi olmasýna raðmen öðrencilerin öðretmenleri tarafýndan bunlarýn derslerde iþlenmediðine þahitlik ettiðini örnekle anlatan Taþçý, “Edebiyat kitabýnda Mevlana, Yunus Emre, Süleyman Çelebi var. Soruyorum öðrenciye ‘bunlarý okudunuz mu’ diye ‘hayýr’ diyor, ‘öðretmenimiz atladý’ diyor. Bu öðretmen istisnasýz ideoloji satýyor. Bu çocuk kendi deðerleriyle tanýþmamýþsa bu gençlik nasýl yetiþecek?” diye konuþtu.

Salona, “Dünyayý kana bulayanlar, savaþlarý çýkaranlar çobanlar mýdýr yoksa üniversite mezunlarý mýdýr?” diye soran Taþçý, salondan gelen ‘üniversite’ cevabý üzerine, “O zaman ne okuyoruz?” sorusunu yöneltti.

Taþçý konuþmasýnýn devamýnda eðitim ekseninde yetiþen neslin sýkýntýlarýný anlatarak örneklemelerde bulundu.


Anahtar Kelimeler : Selçuk Aslan , Ahmet Basa , Dursun Ali Taþçý , Nimet Büyük , Mustafa Düzgüney , Abdullah Köseoðlu
    
 
  av.musa hatırnaz (01.11.2016 10:16:32)
  sayın taşçı'nın konuÅŸmasını okuyunca eÄŸitim sisteminden memnun olmadığı görülüyor.tanzimat döneminden önceki eÄŸitimin ne kazandırdığını bilmesi gerekir.sübyan okulunda ezberden baÅŸka ne vardı.aklın kullanılmadığı yerde tanrı' ya ibadet nasıl yapılabilir.peygamberimizin torunlarının kafasını kesenler kimlerdir.inançları yanlış yönlendirmek için din dışı tutum içinde olanlar deÄŸilmidir.peygamberimizin tarikatı var mı idi,anlaşılan o ki üniversiteleri kapatınca savaÅŸlar da bitecek,çok yazık.savaÅŸa sebep olan kurum yaÅŸatılır mı,insaf.
 

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 3294 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  8  ziyaretçi bulunmaktadır.