GENEL TANITIM
 
   Ä°lçemizin Tarihi
   CoÄŸrafi Durum
   Nüfus
   Ä°dari Durum
   Kültürel ve Sosyal Yapı
   Ulaşım
   Ekonomik Durum
   EÄŸitim
   SaÄŸlık
   HaberleÅŸme
   Enerji
 
 

EKONOMÝK DURUM     

English

 

Ýlçemizin geçmiþte en önemli geçim kaynaðý mýsýr tarýmý ve hayvancýlýk iken, bugün bunlarýn yerini çay tarýmý almýþtýr. Ekonomik hayatýn temeli çay olmakla birlikte bugün çay'ýn karþýlaþtýðý maliyet ve pazarlama sorunlarýndan dolayý, çaya alternatif ürün arayýþlarý baþlamýþtýr. Kivi üretimi bölge genelinde olduðu gibi Pazar 'da da yaygýnlaþmakta, kamu kurum ve kuruluþlarýnýn desteðini almaktadýr. Çay-Kur genel müdürlüðünün kivi üretimine yönelik fidan desteðinin yaný sýra, Ýl Tarým Müdürlüðünün ilçemizdeki kivi bahçesi ve serasý bu çalýþmalara örnek teþkil etmektedir.

Yörenin nem oranýnýn yüksek olmasý sebebiyle, bireysel bazda da, kültür mantarý yetiþtirilmesi çalýþmalarý takip edilmekte olup, fizibilite çalýþmalarýna baðlý olarak desteklenebilecek alternatif ürün kapsamýnda deðerlendirilmelidir.

Ýlçemizde Çay-Kur Genel müdürlüðüne ait 3 adet çay fabrikasýnýn yaný sýra Özel sektöre ait çay fabrikalarý ve atölyeleri de bulunmaktadýr. Bu iþletmeler önemli birer istihdam kaynaðý oluþturmaktadýr. Ýlçede 15 bin civarýnda çay üreticisi bulunduðu tahmin edilmektedir.

Ýlçemizin diðer bir gelir kaynaðý olan puroluk tütün üretimi ortaya çýkan "mavi küf" hastalýðý sebebiyle yok olmuþtur.

Yine bölgenin önemli geçim kaynaklarýndan olan balýkçýlýk, Karadeniz'in kirlenmesi ve kýyý tahribatý sonucu darboðaza girmiþ durumdadýr.
 

   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  23  ziyaretçi bulunmaktadır.