Ana Sayfa Haberler Foto Galeri Neler Yeni Okul Hatıraları Ziyaretçi Defteri  
    Genel Tanıtım
    Önemli Telefonlar
    Video Köşesi
    Mahallelerimiz
    Köylerimiz
    Okullarımız
    Yöresel Değerlerimiz
    Yöremizde Turizm
    Köşe Yazıları
    Sizden Gelenler
    Rizeli Şehitlerimiz
    Canlı Şehir Kameraları
    Gazeteler
 
Sitemizi rizepazar adlı kişiyi Twitter'da takip et'den Takib edebilirsiniz...
 
 


















[ Sitene Ekle ]
 

UYGUN OLMAYAN BUDAMALAR KABUL EDİLMEYECEK
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çaylıklarda yapılacak budamanın yerden en fazla 20 santimetre yukarıdan olması gerektiğini söyledi.

23 Ocak 2012 Pazartesi
Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, 1993 yılında başlayan budama projesinde ilk iki dönemin 5'er yıllık uygulandığını, ardından son olarak 7 yıllık bir süreçte çaylık alanlarda budama yapıldığını belirtti.

Çaylık alanlarda 17 yıldır uygulanan budama projesinin sona ermesinin ardından, devam etmesi için tekrar çalışma yaptıklarını anlatan Sütlüoğlu, ''Vatandaşlarımızın, proje 5 yıllık uygulanırken çay bitkisinin küçük kaldığını söylemesi üzerine 7 yıla çıkarılmıştı. Üreticilerimizin yine çay bitkisinin küçük olduğunu söylemesi üzerine projenin 10 yıla yayılarak yapılması yönünde karar aldık. Hazırladığımız kararname, Bakanlar Kurulunca kabul edildi. Böylece çaylıklarımızı 10 yılda yenilemiş olacağız'' dedi.

Geçmiş yıllarda yapılan budamaların tıraşlama şeklinde çok üstten yapıldığını, bu yıl bu şekilde budamayı kabul etmeyeceklerini bildiren Sütlüoğlu, ''Yapılacak budama, yerden en fazla 20 santimetre yukarıdan olacak. Buna dikkat edilmesi lazım. Aksi halde daha yukarıdan yapılan tıraşlamayı kabul etmeyeceğiz. Tekrar budama yapılmasını isteyeceğiz. Budamasını yapmayanın çayını da almayacağız. Bu çok önemli'' diye konuştu.

Sütlüoğlu, vatandaşın mağdur olmaması için budama desteğini bin kilogramdan bin 500 kilograma çıkardıklarına işaret ederek, şunları kaydetti: ''Destekte önemli bir artış sağladık. Vatandaşımız mağdur olmayacak. Çay bitkisinin budanması, verimi için çok önemli. Ayrıca budandıktan sonra çayın düzgün hasat edilmesi de çok önemli. Çay filizinin çok derinden hasat edilmesi, bitkisinin küçük kalmasına, toparlanamamasına neden oluyor. Usulüne uygun olmayan çayı almayacağız. Üreticilerimiz düzgün budama yapsın ve düzgün hasat etsin. Bunlara bu yıl daha fazla dikkat edeceğiz.''




Anahtar Kelimeler : Çaylıklarda budama


Söz Hakkınızı kullanıp sizde YORUM ekleyin...

219

 
 23-Şubat-2012  22-Şubat-2012  21-Şubat-2012  20-Şubat-2012  19-Şubat-2012  18-Şubat-2012  17-Şubat-2012

   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    İletişim

|   Hostgator Kupon   |
© 1997 - 2012  Her hakkı saklıdır. Fotoğraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede Şu an  10  ziyaretçi bulunmaktadır.









Hosting Hizmetleri