ÞÝDDETLÝ YAÐIÞLAR HASARA NEDEN OLDU
Þiddetli yaðýþ ve fýrtýna Pazar Kuzayca(Suminat) Köyü’nde büyük hasara neden oldu. Köyün yarýsýna 3 gündür elektrik verilemiyor.


20 Eylül 2014 Cumartesi
Ýlçemiz Pazar'ýn Kuzayca(Suminat) Köyü’nde fýrtýna ve þiddetli yaðýþlarda büyük hasar oluþtu.

Köyde kullanýlmayan bir ev ve bitiþiðinde ot deposu serender hasar görürken, çok sayýda aðaç kýrýldý, elektrik direkleri devrildi. Köyün büyük bölümüne elektrik verilemezken su þebekesinde meydana gelen arýza giderildi.

Köy Muhtarý Yaþar Uyumaz, meydana gelen fýrtýnada köyde büyük hasar oluþtuðunu ve tek tesellilerinin can kaybý yaþanmamasý olduðunu ifade ederek, “Aþýrý bir yaðýþla 5-10 dakika içerisinde bütün büyük aðaçlar yýkýldý, elektrik direkleri söküldü, su þebekesi hasar gördü. Bu afeti ilgili birimlere bildirdik kýsmen elektrik verildi. Köyün yarýsýnda þu an elektrik yok. Büyük tehlike atlattýk. Ýçerisinde insan olmayan bir ev ve bir otluk kýsmi olarak heyelandan etkilendi. Tek tesellimiz can kaybý olmamasýdýr. Yýkýlan aðaçlarýn kapattýðý yollar çekici yardýmýyla açýlýyor þu an. Elektrik direkleri de bugün itibariyle yerlerine takýlmaya baþladý. Su arýzamýzý giderdik. Allah devletimize zeval vermesin. Ancak henüz köyün yarýsýnda elektrik yok. Bugün itibariyle de saðolsun ilgili kurum arýzanýn tamamýnýn giderilmesi için çalýþmalarýný aralýksýz sürdürüyor” dedi.

 


Anahtar Kelimeler : Kuzayca Köyü , Suminat
    
 
  merdivenli (21.09.2014 12:55:12)
  haberde kullanılmayan ev diyorsunuz zaten çökmüş vaziyette bir elektrik direÄŸi ile biraz toprak kaymasını abartark yazmanın ne anlamı var
 

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 9875 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  10  ziyaretçi bulunmaktadır.