SAÐLIK MESLEK LÝSESÝ ÝLK MEZUNLARINI VERDÝ
Pazar Anadolu Saðlýk Meslek Lisesi 2013-2014 Eðitim-Öðretim Yýlý mezuniyet töreni Pazar Ziraat ve Doða Bilimleri Fakültesi konferans salonunda yapýldý.


12 Haziran 2014 Perþembe
Hemþirelik ve Acil Saðlýk Hizmetleri alanlarýndan toplam 42 öðrenci kep attýðý tören Okul Müdürü Zekeriya Vardal’ýn açýþ konuþmasýyla baþladý.

Daha sonra tören sýrasýyla; slayt gösterisi, okul birincisi 12-A ATT sýnýfý öðrencisi Büþra Kaba’nýn konuþmasý, bayrak ve flama teslim töreni ve ödül töreniyle sürdü.

Ödül töreninde TÜBÝTAK Bilim Fuarýnda en saðlýklý ve en özgün projelerin sahibi öðretmenlerinden Reyhan Bursa ve Gülþen Güler plaketlerini Pazar Kaymakamý Selçuk Aslan’ýn elinden aldýlar.

 


Kýsa bir konuþma yapan Pazar Kaymakamý Selçuk Aslan, Pazar Anadolu Saðlýk Meslek Lisesi öðrencilerinin Türkiye’nin pek çok farklý ilinden geldiðini ve bunlarýn Pazar ilçesine emanet olduðunu vurguladý ve Pazar Anadolu Saðlýk Meslek Lisesi’nin ilçenin gurur kaynaðý bir okul olduðunu söyledi.


Yine ödül töreninde okul birincisi Büþra Kaba, okul ikincisi Melisa Aydemir, okul üçüncüsü Esra Çakmak ve örnek davranýþlarýndan dolayý Miraç Bank plaketlerini aldýlar.

Finalde yapýlan ýþýk alma ve yemin töreni duygulu anlar yaþanmasýna neden oldu ve büyük beðeni topladý.


Mezuniyet töreninde konuþan okul birincisi Büþra Kaba, þunlarý söyledi: “Açýkçasý küçüklüðümden beri saðlýk alanýna olan ilgim büyüktü. Fakat saðlýk meslek lisesine gitmek hiç aklýmda olan bir þey deðildi. Tercihlerimi yaptýðým okuldaki bir öðretmenimin yönlendirmesiyle hiç aklýmda olmadýðý halde saðlýk meslek liselerini yazdým. Memleketim olduðu için Ýstanbul dýþýnda yazdýðým tek okul burasýydý.
Bu okulu birinci olarak kazanmýþtým. Kayýt yaptýrmaya geldiðimiz ilk gün kuzenimle okul birincilerinin resimlerine bakýyorduk ve bana þöyle dedi: ‘Büþra bu okula birinci olarak geldin, inþallah birinci olarak da mezun olursun.’ O biraz zor demiþtim ama þuan burada bu konuþmayý ben yapýyorum. Demek ki hiçbir þey imkânsýz deðilmiþ. Öncelikle gereken þey kendimize güvenmek ve tabi ki çalýþmak.
Veda konuþmalarýnda klasiktir, ‘Bugün hepimiz için hem hüzünlü hem güzel bir gün’ ya da ‘Ayrýlmak çok zor kederle doluyuz’ demek. Tabi ki içimizde bir burukluk var. Ama ben böyle demeyeceðim çünkü ben hüzünlü deðilim ve mezun olan arkadaþlarýmýn da hüzünlü olduðunu düþünmüyorum. Liseyi alnýmýzýn akýyla bitirdiðimiz için ve en önemlisi böyle bir okulda böyle arkadaþlýklar yaþadýðýmýz için mutluyuz, gururluyuz.
Evet, belki ayrýlýyoruz. Hepimiz farklý þehirlere daðýlmýþ olacaðýz. ‘Hepimiz tekrar görüþeceðiz’ diyemem ama önemli olan þu: Bugün buradayýz ve geride býraktýðýmýz yýl boyunca da buradaydýk. Güzel olan birlikte geçirdiðimiz yýllar, paylaþtýðýmýz deðerli anlar. Lise yaþamýmýzýn noktalanýyor olmasý deðil; güzel olan paylaþtýklarýmýz.
Bu yolculukta elimizden tutan, bizlere yardýmcý olan ve bilgilerini bizden esirgemeyen bütün öðretmenlerimize; daima yanýmýzda olan, varlýklarýný eksik etmeyen ailemize sonsuz teþekkürlerimizi sunuyoruz. Teþekkür ediyoruz her þey için. Pazar Anadolu Saðlýk Meslek Lisesi unutma bizi, çünkü biz unutmayacaðýz seni.

Okul Müdürü Zekeriya Vardal, yaptýðý konuþmada, burada ortak bir sevinci paylaþmak için toplandýklarýný belirterek, “2013–2014 öðretim yýlý mezuniyet töreninin özel bir anlamý ve önemi var; çünkü Pazar Anadolu Saðlýk Meslek Lisesi olarak ilk mezunlarýmýzý vermenin sevincini yaþýyoruz. Öðretmen olduðumda her beþ yýlda bir farklý ile tayin isteyip farklý yörelerin insanlarý ile kaynaþmayý hayal etmiþtim. Ancak þartlar el vermedi. Rotasyon sonucu saðlýk meslek lisesine atandým bir de baktým ki bütün Türkiye burada. Okulumuz 43 faklý ilden 236 öðrenci ile eðitimi tamamlamýþtýr. YGS’ de okulumuzun sýralamasýný üst sýralara çýkardýlar. Beceri eðitimi gördükleri Kaçkar Devlet Hastanesinde örnek çalýþmalarýndan dolayý teþekkür belgeleri ve övgüler aldýlar” dedi.

Vardal, mezun olan öðrencilere hitaben “Bugün sizin için çok farklý bir anlam taþýyor. Yaþamýnýzýn bir dönemini kapatýyor, yeni bir dönemin baþlangýcýný yapýyorsunuz. Yaþamdan, zorluklardan ve çok çalýþmaktan korkmayýn. Devletimizin sýcak elinin güzel ülkemizin ücra köþelerine ulaþmasýna aracý olun. Kimsesizlerin kimsesi olun. Kendinize, arkadaþlarýnýza, ailenize ve aldýðýnýz eðitime inanýn, güvenin. Gelecekten korkmayýn, zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Biliyorsunuz iyi ve baþarýlý bir insan olmak ayrýcalýktýr ve çaba ister, bunun için uðraþýn. Göreceksiniz uzun dönemde kazanan hep siz olacaksýnýz. Çalýþmaktan hiç vazgeçmeyin. Çevrenizde sizin gibi olmayan insanlara karþý sakin, sabýrlý ve anlayýþlý olun. Doðru bildiklerinizi onlarla paylaþmaktan çekinmeyin. Baþardýklarýnýzýn sonraki mezunlarýmýza yön vereceðini unutmayýnýz. Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiði akla ve bilime dayalý çaðdaþ uygarlýk yolunda aydýnlýk yarýnlar için saðlýkçý kimliðinizi onur duyarak taþýmanýz ümidiyle, yeni mezunlarýmýzý sevgiyle uðurluyoruz” þeklinde konuþtu.



Anahtar Kelimeler : Pazar Anadolu Saðlýk Meslek Lisesi
    

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 4992 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  27  ziyaretçi bulunmaktadır.