PAZAR'DA ENGELLÝLER GÜNÜ ETKÝNLÝÐÝ
Pazar’da Engelliler Günü dolayýsýyla düzenlenen etkinlikte, engelli öðrenciler becerilerini sergilediler.


03 Aralýk 2014 Çarþamba
RAMAZAN YILDIRIM - Engelliler Günü dolayýsýyla Pazar M. Akif Pirim Spor Salonu’nda düzenlenen programa Ýlçe Kaymakamý Selçuk Aslan ve Milli Eðitim Müdürü Nimet Büyük de katýldý.

Engelli öðrencilerin katýlýmýyla gerçekleþen programda ortaya renkli ve bir o kadar da anlamlý görüntüler çýktý.

Programda özellikle minik öðrencilerin sunumlarý ve becerileri izleyicilerin dikkatini çekerken engelli Seda’nýn þovu ilgi odaðý oldu.

Becerilerini ortaya koyan miniklere madalyalarý protokol tarafýndan takýldý.

 


Pazar Kaymakamý Selçuk Aslan yaptýðý açýklamada, “Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduðu bir saðlýk sorunu olmayýp sosyal boyutlarýyla hepimizi yakýndan ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasýný gerektiren bir konudur. Hiç bir engelliliðin bilerek ve isteyerek olmadýðý, her normal insanýn da bir engelli adayý olduðu gerçeðini aklýmýzdan çýkarmamalýyýz. Engelli vatandaþlarýmýza verebileceðimiz en büyük destek onlara saygý göstermek, onlarýnda toplumun eþit bir paydaþý olduðunu kabul ederek, dýþlamamaktýr. Bunun için de engellilere acýyarak deðil belli imkanlara ulaþma hususunda önlerinde ki engelleri kaldýrarak yardýmcý olmalýyýz. Engellileri toplumun ayrýmcýlýða uðrayan, dýþlanmýþ bir kesimi olmaktan, birilerinin yardýmýna muhtaç olmaktan çýkarmalýyýz. Özellikle þehirlerimizin mimarisini ve günlük kullaným alanlarýmýzý engelli vatandaþlarýmýzýn da kendi imkanlarýyla ulaþým saðlamalarýna imkan sunacak þekilde dizayn etmek zorundayýz. Unutmamýz gerekir ki engelli vatandaþlarýmýzýn ayrý dünyalarý yoktur. Bu dünya hepimizin. Bunu bilerek yaþayalým ve yaþatalým. Onlarýn hayata baðlanmalarý için bir elde biz uzatalým ve bütün engelleri beraber aþalým” dedi.




Anahtar Kelimeler : Engelliler Günü , Pazar Kaymakamlýðý , Selçuk Aslan , Nimet Büyük
    

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 9394 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  19  ziyaretçi bulunmaktadır.