PAZAR AK PARTÝ'DE YENÝ BAÞKAN ÝNCE
3 adayýn yarýþtýðý AK Parti Pazar 5. Olaðan Genel Kurulunda yapýlan seçim sonucu Ak Parti Pazar ilçe baþkaný Nurettin Ýnce oldu.


20 Kasým 2014 Perþembe
NACÝ GÜVEN - AK Parti Pazar 5. Olaðan Genel Kurulunda genel merkezin desteklediði Nurettin Ýnce’ye karþý Savaþ Büyükterzi ve eski ilçe baþkanlarýndan Ýlhami Günaydýn yarýþtý. Seçimi Nurettin Ýnce kazandý.

Kongreye eski Gümrük ve Ticaret Bakaný AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazýcý’nýn yaný sýra Rize Belediye Baþkaný Reþat Kasap, Pazar Belediye Baþkaný Ahmet Basa, AK Parti Ýl Baþkaný Hikmet Ayar, il yönetim kurulu üyeleri, Ýl Kadýn Kadýn Kollarý Baþkaný Nuran Alim, Ýl Gençlik Kollarý Baþkaný Abdullah Oðuz Hut, CHP Ýlçe Baþkaný Hasan Banko, MHP Ýlçe Baþkaný Ziya Üstbaþ, komþu ilçe belediye baþkanlarý ile AK Parti ilçe baþkanlarý ve partililer katýldý.

 


Konuþmasýný iki bölümde sürdüren Rize Milletvekili Yazýcý, birinci bölümünde kongre sürecini, ikinci bölümünde ise iktidara geliþlerinden bu güne kadar yapýlan çalýþmalarý ve verilen hizmetleri anlattý. Mevcut baþkan Sabri Aydoðdu’nun aday olmadýðý AK Parti Pazar Ýlçe Teþkilatý'nýn üç listeyle gidilen 5. Olaðan Kongresi, Pazar Belediyesi Konferans Salonu'nda yapýldý. Eski Gümrük ve Ticaret Bakaný Rize Milletvekili Hayati Yazýcý’nýn da katýldýðý kongrede, parti genel merkezinin desteklediði Nurettin Ýnce’nin karþýsýna, eski ilçe baþkanlarýndan Ýlhami Günaydýn ve Savaþ Büyükterzi rakip olarak çýktý.

Rize il teþkilat baþkaný Avukat Harun Mertoðlu’nun Divan baþkanlýðýný yaptýðý kongrede adaylardan ilk olarak Büyükterzi ardýndan Günaydýn ve son olarak da Ýnce konuþma yaptý. Tüm adaylar Pazar’a hizmet verme noktasýnda aday olduklarýný dile getirdi.

Kongrede açýlýþ konuþmasýný yapan AK Parti Pazar Ýlçe Baþkaný Sabri Aydoðdu, il ve genel merkezin kararý doðrultusunda Nurettin Ýnce isminin aday olarak belirlenmesi nedeniyle aday olmadýðýný belirttikten sonra yaptýklarý çalýþmalar hakkýnda bilgi verdi.

Konuþmalarýn ardýndan kongrede 325 delege sandýk baþýna gitti. Sandýktan Ýnce’ye 244, rakipleri Günaydýn’a 77, Büyükterzi’ye ise 3 oy çýktý, 1 oy'da geçersiz sayýldý.

Ýnce, baþkanlýðýndaki yeni yönetim kurulu; Ahmet Arslanbaþ, Aydan Yýldýz, Döndü Haným Okay, Fuat Öztürk, Ýlyas Engin, Ýsmail Çiçek, Ýsmail Kiraz, Kadriye Þalap, Kemal Kambay, Mehmet Sarýbaþ, Metin Þeker, Mustafa Þahinbaþ, Ömer Sarýoðlu, Seval Gönder, Süleyman Kesimal, Þevki Tonyalý, Turan Taþkýn, Vedat Naiboðlu ve Vildan Hacýsalihoðlu’ndan oluþtu.


    

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 3378 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  18  ziyaretçi bulunmaktadır.