KONFERANS SALONU HATÝPOÐLU'NA YETMEDÝ
Ýlahiyatçý Prof. Nihat Hatipoðlu’nun Pazar’da verdiði konferansta salon týka basa dolarken, bir bölüm dinleyici ayakta, birçok kiþi de dýþarýda kaldý.


22 Kasým 2014 Cumartesi
TV’lerdeki dini sohbet programlarýyla tanýnan ve izlenme rekorlarý kýran Ýlahiyatçý Prof. Dr. Nihat Hatipoðlu’nun, Savaþ Organizasyon Savaþ Büyükterzi ve Pazar Belediyesi’nin katkýlarýyla Pazar’da verdiði ‘Dosta Doðru Özel’ sohbet programý rekor bir katýlýmla gerçekleþti.

Pazar Belediyesi çok amaçlý Kültür Salonu’nda gerçekleþen konferansta salon týka basa dolarken çok sayýda kiþi de salonda yer bulamadýðý için dýþarýda kaldý. Salondaki izleyicilerin de birçoðu ayakta kalýrken bazýlarýnýn da yerlere serilerek oturarak konferansý takip ettikleri gözlendi.

 


Pazar Kaymakamý Selçuk Aslan, Belediye Baþkaný Ahmet Basa, Ýlçe Jandarma Komutaný Erhan Subaþý, Rize Ýl Emniyet Müdürü Adem çakýcý, Pazar Emniyet Müdürü Güngör kaptan’ýn da katýldýðý program, Pazar Müftülüðü Din Görevlisi Adem Türkücü’nün okuduðu Kur’an-ý Kerim tilaveti ile baþladý.

Açýlýþ konuþmasýný yapan Savaþ Organizasyon temsilcisi Savaþ Büyükterzi, ilçeye Nihat Hatipoðlu gibi bir ismi getirmenin mutluluðunu yaþadýðýný ifade ederek, ilgi ve katýlýmýn da kendisini fazlasýyla gururlandýrdýðýný söyledi.


Daha sonra büyük bir coþku ve tezahüratla kürsüye gelen Prof. Dr. Nihat Hatipoðlu, Kendisinin Pazar’a geleceðine bazý kesimlerin inanmadýðýný söyleyen organizatör Savaþ Büyükterzi’yi yanýna çaðýrarak, “Savaþ demiþ ki Nihat Hoca’yý davet ettim. Ama Savaþ’a demiþler ki Nihat Hoca gelmez. Pazar’a davet ediliriz de gelmez miyiz? Onun için hemen koþup geldik. Savaþ’a teþekkür ediyorum” dedi.

Hatipoðlu, internette bazý yorumcularýn, ‘Pazarlýlar dini sohbete ilgi göstermez’ þeklinde ifadeler kullandýklarýný da aktararak, ancak salondaki kalabalýk ve coþkunun bunu yalanladýðýný söyledi.


Muharrem ayýnýn bereketi ile ilgili konuþmasýna baþlayan Hatipoðlu, Hazreti Peygamberin hayatýndan örnekler sunduðu ‘Dosta Doðru’ adlý sohbet programýnda yaklaþýk 1 saat ayakta konuþtu. Aþýrý kalabalýk ve salonun sýcak atmosferinde konuþmasýný sürdüren Prof. Hatipoðlu, zaman zaman peçete yardýmýyla terini silerek rahatlamaya çalýþtý.

Yaptýðý nüktelerle salondakileri güldüren Prof. Nihat Hatipoðlu, geçen yýl hayatýný kaybeden annesinin ölümüyle ilgili bazý anekdotlarý anlatýrken kendisinin de gözleri doldu, salondaki birçok izleyici ise gözyaþlarýný tutamadý.

Hatipoðlu, konuþmasýnýn sonunda 5 vakit namazýn önemine de deðinerek, mutlaka eksiksiz þekilde namazlarýn eda edilmesini istedi. Ýzleyicilerin, “Bu olmadý. Salon küçük herkes izleyemedi, Pazar’a yine bekleriz, söz ver” þeklindeki istekleri üzerine de , “Ýnþallah Pazar’da daha büyük bir salonda yeniden bir arada olmak isterim” ifadelerini kullandý.

Programýn ardýndan Hatipoðlu Pazar Belediye Baþkaný Ahmet Basa’nýn makamýna çýkarak burada ilgililerle vedalaþtý ve havayoluyla Ankara’ya dönmek üzere Trabzon’a hareket etti.



Anahtar Kelimeler : Nihat Hatipoðlu
    

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 5615 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  14  ziyaretçi bulunmaktadır.