HAVALÝMANI ÇED TOPLANTISINDA GERGÝNLÝK
Pazar’da yapýmý düþünülen havalimaný ile ilgili düzenlenen ÇED bilgilendirme toplantýsýnda gerginlik çýktý.


18 Kasým 2014 Salý
Ulaþtýrma Denizcilik ve Haberleþme Bakanlýðý Altyapý Yatýrýmlarý Genel Müdürlüðü Rize Havalimaný Projesi ÇED Sürecine Halkýn Katýlýmý Toplantýsý gerçekleþtirildi.

Ýlgili bakanlýk yetkilileri ve ÇED raporunu hazýrlayan Armada Mühendislik elemanlarýnýn sunumu Pazar Belediye Toplantý salonunda gerçekleþti. Pazar Kaymakamý Selçuk Aslan, ilçedeki sivil toplum kuruluþlarýnýn temsilcileri ile çok sayýda Pazarlý vatandaþ toplantýya ilgi gösterdi.

 


Pazar ilçesi ile Yeþilköy köyü arasýnda 766 hektar alanda oluþacak proje sahasýnda yaklaþýk 260 hektar alanda deniz dolgusu yapýlacaðýný belirten yetkililer, havalimanýnýn inþaat aþamasýnda 300, iþletme aþamasýnda ise 1000 personelin çalýþmasýnýn planlandýðýný açýkladý.

ÇED bilgilendirmesinin ardýndan vatandaþlara söz hakký verildi. Söz alan bir gencin havaalaný yapýldýðýnda istihdama bir katkýsý olmayacaðý ve yöre insanýnýn sadece iþçi olarak burada kapý açýp kapatacaðý yönündeki sözleri salonda büyük tepki çekti.

Bazý vatandaþlar gencin elindeki mikrofonu alýp konuþmasýný engellemeye çalýþýnca ilçe Kaymakamý Selçuk Aslan araya girerek gerilen ortamý sakinleþtirdi. Moderatörlük görevini üstlenen ve gencin sorusunu sorarak sözlerini tamamlamasýný isteyen Kaymakam Aslan, “Bölgemize ivme kazandýracak gerçekten önemli bir yatýrým. Pek çok sektörü dinamik hale getirecek bir yatýrým. Olumsuz yönleri noktasý, kýsa brifingden benim edindiðim kayda deðer olumsuz bir durum yok. En azýndan somut olarak þunu görebiliyoruz ki bizden önce Ordu Giresun havaalaný benzeri bir yöntemle yapýldý. Ekolojik yapýya etkileri orada az çok analiz edilebiliyor” dedi.

Toplantýyý izlemeye gelen 75 yaþýndaki Gülsen Hacýbekiroðlu adlý bir kadýn ise, “Pazar’ýn geliþmesini istemeyenler var. Ben her partiye oy verdim. Burada siyaset yapmaya gerek yok. Pazar’ýn geliþmesini istiyorlarsa böyle konuþmasýnlar. Burada iþ sahasý olmadýðý için çoluk çocuðumuz diyarý gurbette. Her þeyimizi elimizden aldýlar. Çocuðum Ýstanbul’da, ben burada hasret çekiyorum. Tayfun gelse benim evim deniz kenarýnda. Bu havalimanýný yapan gerekeni düþünmüþtür herhalde” diye konuþurken, konuþmasý alkýþlandý.

Toplantý karþýlýklý deðerlendirmelerin sonunda olaysýz þekilde sona erdi.


Anahtar Kelimeler : Pazar Havalimaný
    
 
  mustafa yasar (01.12.2014 18:14:17)
  pazarda hava alanı yapılması öncelikle denizi doldurarak yapılacak olan hava alanı bölgemize ve çevre il ve ilçelere büyük katkı saÄŸlayacaktır ÅŸuana kadar yapılmaması büyük bir eksikliktir bir an önce yapılarak hizmete girmesini temenni ediyoruz ayrıca bölgeye gelenler batum yakın olduÄŸu için batuma inerek bölgeye gelmekteler bu hava alanı sayesinden dışa bağımlılıktan kurtulacak bölgenin yeni kalkınma merkezi olacaktır ayrıca iÅŸsiz kalan genç neslimiz gurbet gurbet dolaÅŸarak ömürlerinin gurbette geçmesini engelleyecek ve iÅŸ imkanı saÄŸlayacaktır. dünya ile turizm yönünden geliÅŸmesini saÄŸlayacak bölgenin kalkınması ve refahını arttıracaktır.bir an önce pazara hava alanı yapılmasını gönülden ve içtenlikle destekliyoruz ömrümüzün yolarda geçmemesi için atılmış en büyük adımlardan bir tanesi olacaktır.
 
  namık aykanat (20.11.2014 11:10:44)
  olumsuz bir düşünce olmasın en kısa sürede bitsin sayın kaymakam beye güvenin pazarda halkın yanında duruyor.
 

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 6835 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  10  ziyaretçi bulunmaktadır.