GÜRCÜ MZÝA GÜNEÞ OLDU
Gürcistan uyruklu 36 yaþýndaki Mzia Chabsdhvili, Pazar Müftülüðü'ne müracaat ederek Müslüman oldu ve ismini de Güneþ olarak deðiþtirdi.


08 Ekim 2014 Çarþamba
Kelimeyi þahadet getirerek ihtida Belgesini Pazar Müftülüðü Veri Hazýrlama Kýsým Ýþletmeni Ýsmail Akdemirci'den alan Mzia Chabsdhvili "Yüksek öðrenimimi Anakara'da tamamladým. Ankara ve Pazar'da uzun süre kaldým. Pazar'da Müslüman arkadaþlar edindim ve Türkiye'de yaþadýðým 6 yýl içerisinde Ýslam dinini tanýma fýrsatý buldum. Gördüðüm ilgi ve sýcaklýk sonucunda hem Türk hem de Müslüman olmaya karar verdim. Müslüman olduktan Sonra ismimi deðiþtirdim ve Gürcüce Mzia’nýn Türkçe’deki karþýlýðý olan Güneþ ismini aldým" diye konuþtu.

Pazar Müftülüðü VHK Ýþletmeni Ýsmail Akdemirci’de Gürcistan uyruklu 36 yaþýndaki Mzia Chabsdhvýlý Ýslamiyetçi araþtýrarak kendi isteðiyle Müslüman olmasýndan memnuniyet duyduklarýný ifade ederek, "Hýristiyanlýk dininden Müslümanlýða geçen ve ismini Güneþ olarak deðiþtiren kardeþimize bundan sonraki hayatýnda mutluluklar diliyoruz. Dinimizin kurallarýný öðrenme konusunda müftülüðümüz kendisine her türlü yardýmý yapacaktýr. Bu konuda bilgi sahibi olmasý içnde kendisine Kuran-ý Kerim hediye ettik" dedi.


    

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 3987 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  6  ziyaretçi bulunmaktadır.