FUAT ERGENÇ ORTAOKULU’NDA KUTLU DOÐUM ETKÝNLÝÐÝ
Pazar’da Kutlu Doðum Haftasý dolayýsýyla Fuat Ergenç Ortaokulu tarafýndan Program düzenlendi.


17 Nisan 2014 Perþembe
Gerçekleþen programa Kaymakam Selçuk Aslan, Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Nimet Büyük, Ýlçe Milli Eðitim Þube Müdürü Cengiz Karahan, Okul Müdürü Halim Pehlivan, öðretmenler ve öðrenciler katýldý.

Kaymakam Aslan, burada yaptýðý konuþmada, 1989 yýlýndan bu tarafa 14-20 Nisan tarihlerini Kutlu Doðum haftasý olarak Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý nezdinde kutladýðýný belirterek, “Peygamber Efendimiz(s.a.v.) ümmeti özellikle de bizim milletimizin O’na duygularý o kadar güzeldir ki çok farklý kesimleri O’nun doðum gününü kutlamak gibi ortak payda da çok farklý etkinliklerle bir araya gelebilmektir. Ben kendi adýma þu güzelliði de görüyorum. Sadece belli bir grup yada Diyanet Ýþleri Baþkanlýðýnýn bir görevi olarak O kutlu insanýn doðumunu anmak, onun dile getirdiði mesajlarý idrak etmek isterken bugün eðitim kurumlarýndan, sivil toplum kuruluþlarýmýza kadar çok geniþ bir yelpazede kutlanýyor olmasý beni sonsuz mutlu ve bahtiyar kýlmaktadýr” dedi.

 


Aslan konuþmasýný þöyle sürdürdü: “Kutlu doðum haftasý vesilesi ile Peygamber Efendimizi, O' nun yaþamýný ve Allahu tealanýn onun vasýtasýyla bizlere sunduðu Kuran’ý en güzel þekilde anlamamýz, doðrudan idrak etmemiz ve yaþamýmýzda hayata geçirmemize ihtiyaç var. Bu tür etkinliklerde temel hedefimiz O kutlu güzelliði yad etmek, anmak olmakla beraber onun getirmiþ olduðu mesajlarý da hem kendi vicdanýmýza, hem nesillerimize aktarmak olmalýdýr. Hepinizin kutlu doðum haftasýnýn kutlu olmasýný diliyorum.

Program 5. Sýnýf öðrencilerinin hazýrlamýþ olduðu “Peygamberimiz Yanýmýzda Olsaydý” isimli tiyatro gösterisi, 7. sýnýf öðrencilerinin oluþturduðu ilahi korosu gösterisi ile devam etti.

Diyanet Ýþleri Baþkanlýðýnýn “Din Samimiyettir” 2014 yýlý sinevizyon gösterisi izlenmesi ardýndan öðrenciler tarafýndan þiirler okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuþmayý Merdivenli Köy Camii Ýmamý Ýkram Börekçi yaptýktan sonra Pazar Müftülüðü ilahi grubu ilahi gösterisi sundu. Gösteri izleyenler tarafýndan büyük beðeni aldý.


Anahtar Kelimeler : Fuat Ergenç Ortaokulu
    

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 2290 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  13  ziyaretçi bulunmaktadır.