BAYRAK ÝNDÝRME OLAYINA PAZAR'DA TEPKÝ
Diyarbakýr’daki 2. Hava Kuvvetleri Komutanlýðý’nda Türk Bayraðý’nýn indirilmesini protesto amacýyla Pazar’da basýn açýklamasý yapýldý.


12 Haziran 2014 Perþembe
CENGÝZ YILDIRIM - Pazar’da bir grup vatandaþ, Diyarbakýr’da yaþanan bayrak indirme olayýný protesto amacýyla gösteri düzenledi.

Pazar Belediye Meydan Parký Atatürk Anýtý önünde dev bir Türk Bayraðý açarak toplanan grup adýna konuþma yapan Erdoðan Pýnar, “Kimse bizden, bayraðýmýzý indirmeye seyirci kalacaðýmýzý beklemesin. Bu konuda kimse bizi sýnamasýn. Çünkü bayrak bizim kýz kardeþimizin gelinliðidir. Bayrak bizim þehidimizin son örtüsüdür. Bugün bizim varlýðýmýzýn sebebi olan bayrak, yarýn da torunlarýmýzýn varlýk sebebi olacaktýr. Atalarýmýz; Dumlupýnar’da, Gelibolu’da, Çanakkale’de kanlarýyla bu bayraðý çizdiler. Bu bayrak Rize’mizde, bölgemizde nasýl nazlý nazlý dalgalanýyorsa Diyarbakýr’da da öyle dalgalanacak” dedi.

 


Mehmet Akif’in Bayrak þiirini de okuyan Pýnar, sözlerini ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyerek tamamladý. Pýnar’ýn ardýndan, Muhittin Ayrýlmýþ tarafýndan ‘Atatürk’ün Gençliðe Hitabesi’ okundu.

Yapýlan konuþmalarýn ardýndan grup slogan attýktan sonra olaysýz þekilde daðýldý.


    

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 1414 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  8  ziyaretçi bulunmaktadır.