BALIKÇILIKTA YENÝ SEZON BAÞLADI
Pazarlý balýkçýlar, yeni balýk avý sezonunun baþlamasýyla Pazar Kirazlýk Limaný’ndan havai fiþek gösterileri eþliðinde denize açýldý.


01 Eylül 2014 Pazartesi
Av yasaðýnýn sona ermesinin ardýndan Pazarlý balýkçýlar da ilçenin Kirazlýk Limaný'ndan saat 24. 00’da denize açýlarak “Vira Bismillah” dedi.

Artvin-Rize Su Ürünleri Kooperatifler Birliði Baþkaný ve Pazar Kirazlýk Limaný Kooperatif Baþkaný Barýþ Zaman, yaptýðý açýklamada yeni sezonu deðerlendirdi.

Zaman, 15 Nisan 2014 tarihinde baþlayan genel av yasaðýnýn, gýrgýr gemileri için 31 Aðustos gece yarýsýndan itibaren sona erdiðini ve yeni av sezonunun baþladýðýný belirterek, balýkçýlýk sezonunun herkes için hayýrlý, uðurlu, bol ve bereketli olmasýný diledi.

 


Zaman, bugün, balýkçýnýn özlemle beklediði gün olduðunu ifade ederek, “Balýkçýlarýmýza kazasýz, bol avlar diliyorum. Geçen sene beklentilerimizin çok altýnda av sezonu yaþadýk. Özellikle hamside müthiþ bir azalma oldu. Ýnþallah bu sezon istediðimiz balýðý aðlarýmýzda, kasalarýmýzda bol þekilde görerek vatandaþlarýmýzýn da sofralarýnda ucuz þekilde yemelerini saðlarýz” dedi.

Zaman, izlenimlerinde av sezonunda palamut, çinakop ve hamsinin bol olmasýný beklediklerini de sözlerine ekledi.


    

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 3325 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  24  ziyaretçi bulunmaktadır.